F.A.Q.

Staat je vraag er niet tussen? Mail dan naar [email protected] en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden

Veel gestelde vragen

Elke sleutel heeft drie verschillende eigenschappen:
1) Het merk (bijvoorbeeld DOM, Eurolocks, Abus, etc.). Dit is de fabrikant van de
sleutel.
2) De serie van de sleutel (bijvoorbeeld Plura). De serie vertegenwoordigt het profiel
van de sleutel. Die zorgt ervoor dat de sleutel in het cilinderslot past.
3) Het nummer van de sleutel (bijv. HK05044). Het nummer verwijst de insnijdingen van
de sleutel. Deze zorgen ervoor dat de sleutel omdraait in het cilinderslot.

Het sleutelnummer is een code van de fabrikant en specificeert welke sleutel bij het slot hoort. Het sleutelnummer specificeert welke ongeslepen sleutel gebruikt moet worden en hoe die sleutel geslepen moet worden. Wij hebben een computergestuurde sleutelmachine met een database van al deze sleutelnummers. Een naar nummer geslepen sleutel is conform de originele fabrieksspecificaties en zonder slijtage.

Ja, dat kan. Als er een nummer op de sleutel staat en dit nummer in onze database is opgenomen, is dat geen enkel probleem.

Niet alle sleutels die een nummer hebben staan in de database van de sleutelmachine. De sleutels die niet in de database staan kunnen we niet bijmaken. Voor deze sleutels zal je naar een sleutelmaker moeten.

Van sommige merken kunnen we een aantal sleutelseries maken. Als de sleutel op onze site staat, kunnen we hem bijmaken. 

Het maken van de eerste sleutel is arbeidsintensief. Het kost minder tijd om na de eerste sleutel een tweede of derde te maken. Daarom kunnen we deze voordeliger aanbieden.

Een ongeslepen sleutel noemen we ook wel een ‘blanco’ sleutel. Deze kun je bij ons bestellen. Houd er wel rekening mee dat zo’n sleutel nog ingeslepen moet worden. Stuur een foto naar [email protected], dan sturen we je een prijsopgave.

Ja, dat kan zeker. Deze verschijnen op een later moment op de site, maar je kunt alvast een foto sturen naar [email protected]. We laten je dan weten of het kan en sturen een prijsopgave.

Deze sleutels kunnen we niet maken, want deze codes staan niet in de machine. Voor deze sleutels moet je met het desbetreffende certificaat naar een sleutelmaker bij jou in de buurt.

Hoe je je sleutel wil laten verzenden kun je  zelf kiezen en wat de beste optie is ook afhankelijk van wat voor soort sleutel het is. Is het een sleutel voor je huis dan is het of verstandig om deze aangetekend te versturen of naar een adres dat niet te linken is aan je huis. Als het gaat om een sleutel van bureau of brievenbus kun je hem met gewone post versturen. Let op indien je geen sleutel meer hebt van je brievenbus kies dan een ander afleveradres;-)

De levertijd is tussen de 2 en 5 werkdagen. Twee keer per week worden alle bestellingen verzameld, gemaakt en verzonden.

Indien u een huissleutel besteld zorg dan voor een ander afleveradres , bijvoorbeeld werk, familie of vrienden of kies voor aangetekend verzenden. Indien je een brievenbussleutel besteld en geen sleutel meer hebt van je brievenbus kies dan een ander afleveradres.